Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори

Курсова работа по управленско счетоводство.

С молба за разработка на една от посочените теми. ПРИМЕРНИ ТЕМИ ЗА КУРСОВИ РАБОТИ ПО УЧЕБНАТА ДИСЦИПЛИНА „УПРАВЛЕНСКО СЧЕТОВОДСТВО – ОСНОВЕН КУРС” 1. Управленското счетоводство (Управленския счетоводен анализ) като практическа дейност и учебна дисциплина. Разлики между финансовото и управленското счетоводство. 2. Класификация на разходите за целите на управленското счетоводство. Постоянни и променливи, преки и непреки, производствени и непроизводствени, съответстващи и несъответстващи, завършени и незавършени, контролируеми и неконтролируеми. 3. Разпределение на непреките производствени разходи в съответствие с МСС 2. 4. Анализ на зависимостта „Разходи-обем-печалба”. Показатели за сигурност (поле на сигурност) – същност и видове. Приложение на показателите за сигурност. Показателят „оперативен ливъридж”- същност и приложение. 5. Същност на калкулирането като процес на установяване на себестойността на продукцията и услугите. 6. Калкулиране на себестойността по променливи разходи. 7. Калкулиране на себестойността по производствени разходи. 8. Калкулиране на себестойността по поръчки. 9. Специфика на калкулиране на строителна продукция. 10. Калкулиране на себестойността по технологични процеси. 11. Калкулиране на себестойността при наличието на брак в производството. 12. Калкулиране на себестойността на базата на дейности (АБС метод за калкулиране). 13. Калкулиране на себестойността на взаимосвързана продукция. 14. Същност на бюджетирането и бюджетния процес в предприятието. 15. Съставяне на бюджет за доставката и изразходването на материали. 16. Съставяне на производствен бюджет. 17. Съставяне на бюджет за продажбите. 18. Съставяне на бюджет за общопроизводствените разходи. Съставяне на бюджет за непроизводствените разходи. 19. Съставяне на бюджет за парични постъпления и бюджет за парични плащания. 20. Вземане на нерутинни решения чрез управленски счетоводен анализ. 21. Обосноваване на вземане на решение за покупка или производство на компонент. 22. Обосноваване на вземане на решение за закриване на дадено звено (сегмент). 23. Центрове за отговорност в предприятието – същност и видове. 24. Възможности за организиране на центрове за отговорност в предприятието. 25. Центрове за отговорност в предприятие ……….. – възможности за усъвършенстване на организацията им.
от maria.marinova_7950 преди 17 дни , на 19 май 2023 (пт)

0

отговора

17

посещения
Отговори
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Студенти от 5-ти курс по Счетоводство
Тест по счетоводство за 5-ти курс
изпитен тест по Счетоводство за Студенти от 5 курс
Аналитични и балансови сметки, крайно салдо, индивидуален сметкоплан, признаване на разходи, тест от 14 въпроса, някои от въпросите имат по повече от един верен отговор.
(Лесен)
14
105
1
1 мин
24.07.2013
Тест по Счетоводство за студенти от 5-ти курс. Търговия на стоки
тематичен тест по Счетоводство за Студенти от 5 курс
Тестът е по дисциплината "Счетоводство", предназначен за магистри (5-ти курс) специалност - Счетоводство и контрол. Съдържа 32 въпросa за търговията на стоките като всеки въпрос има само по един верен отговор.
(Труден)
32
55
1
1 мин
24.11.2016
» виж всички онлайн тестове за студенти от 5-ти курс по счетоводство

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Йоанна Христова
преподава по Счетоводство
в град София
с опит от  29 години
48

Николай Такиев
преподава по Счетоводство
в град София
с опит от  2 години
145 13

виж още преподаватели...
Подобни домашни
Последно разгледали домашната