Поли Цветкова
преподава по Английски
в град София
Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори
Постижения:

Български език-домашна-ПОМОЩ!!!

1.Отстранете граматичните и правописните грешки. Ивайло Петров е оттвърден български писател, който провокирва съвремения читател с неговите модерни повестти и романи. През 60 те години на ХХ век той обръща поглед към свойто родно село и започва да пише за него със обич, но и със хумур. Вместо да идеализирва селските нрави, писателя показва отрицателните страни във тях, натсмива се над консерватизъма, глупоста и алчноста в човешките взаимо-отношения. Автора избира средствата на смешното, за да изгради по-афтентична картина на миналото. Неговия поглед е доста различен от погледа на майсторите на българският разказ. В творчесвото на писателите-класици българското село беспорно е люлка на добродетелни, духовно богати личностти. Елин Пелиновите и Йовковите герой са бедни и нещастни, но с одзивчиви сърца, добродетелни и всеодайни. Повеста „Преди да се родя” създава нова, не-идеялизирана картина на българското село, причупена през всевиждащият и насмиващ се поглед на разказвача. В тъкънта на творбата непрекъснато се смесват два пластта – на патриярхалния и на модерния свят. Изграждайки текста, автора разчита на едно основно средство – смехът. Ирониата е основен похват, с когото се постига комичен ефект. Тя е резултат от несъвпадението между видимата и същносната страна на описваните обекти. Всеки елемент от двата описвани светове – старият и новият – бива иронизиран. Езикът на обикновенния селенин съжителства с езикът на модерния човек, този двойнствен поглед към света създава ироничен ефект. Пародиата е също инструмент на смеха – повеста е пародия на афтобиография, тъй като разказвача, който претставя собственния си живот като учевидец, още не е роден.
от geri_petrovaa преди 12 дни , на 11 юли 2021 (нд)
домашна за Ученици в 8 клас в ЕГ, София
не са посочени теми

1

отговор

4

посещения
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Одобрение:
11%
Няма публикувани домашни
Постижения:
0 точки

Най-добър отговор - избран преди 9 дни , на 14 юли 2021 (ср)

Ивайло Петров е утвърден български писател, който провокира съвременния читател с неговите модерни повести и романи. През 60-те години на ХХ век той обръща поглед към своето родно село и започва да пише за него с обич, но и с хумор. Вместо да идеализира селските нрави, писателят показва отрицателните страни в тях, надсмива се над консерватизма, глупостта и алчността в човешките взаимоотношения. Авторът избира средствата на смешното, за да изгради по-автентична картина на миналото. Неговият поглед е доста различен от погледа на майсторите на българския разказ. В творчеството на писателите-класици българското село безспорно е люлка на добродетелни, духовно богати личности. Елин-Пелиновите и Йовковите герои са бедни и нещастни, но с отзивчиви сърца, добродетелни и всеотдайни. Повестта „Преди да се родя” създава нова, неидеализирана картина на българското село, пречупена през всевиждащия и надсмиващ се поглед на разказвача. В тъканта на творбата непрекъснато се смесват два пласта – на патриархалния и на модерния свят. Изграждайки текста, авторът разчита на едно основно средство – смеха. Иронията е основен похват, с който се постига комичен ефект. Тя е резултат от несъвпадението между видимата и същностната страна на описваните обекти. Всеки елемент от двата описвани свята – стария и новия – бива иронизиран. Езикът на обикновения селянин съжителства с езика на модерния човек, този двойнствен поглед към света създава ироничен ефект. Пародията е също инструмент на смеха – повестта е пародия на автобиография, тъй като разказвачът, който представя собствения си живот като очевидец, още не е роден.

от drumeva77 преди 12 дни , студент на 41 от Варна
Активност в домашните:
Одобрение:
11%
Няма публикувани домашни
Постижения:
Исках само да добавя, че в първото изречение ми звучи добре и този вариант: "Ивайло Петров е утвърден български писател, който провокира съвременния читател със своите модерни повести и романи." (вме... [целият коментар]
от drumeva77 на 41 години преди 11 дни , на 12 юли 2021 (пн)
Какъв е твоят отговор ?

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Поли Цветкова
преподава по Английски и Български език
в град София
с опит от  28 години
60

Светлана Брюк
преподава по Немски
в град София
с опит от  12 години
64

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната