Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори
Постижения:

БЕЛ-домашна работа-ПОМОЩ!!!

1.Отстранете граматичните и правописните грешки. Магийте са всичко, постигнато по неубясним, свръх-естествен и недостежим за хората начин. Те са древни колкото света. За тях са изписани множество научни труда, учени са ги иследвали във цялото им многообразие. Магичесткото мислене на българския народ е наследство, което непрекъснато репродуцирва, но и изменя гените, участвали в саздаването му – езичестката майка и христианският отец, езическият светоглет и източноправославната вяра. Да участвува в магията, това е скрития порив на някогащния Българин, за който мистичното и загадачното са бескрайно интиресни. Като част от обшността, но и сам за себе си, българинът се стреми да опознае света, да види в него тайнствените знаци на сътбата си, да прочете в невидимият тевтер на фейте-ористници какво го чака. Вълшебната вяра, че чудесата са вазможни, помага на нашите претци в борбата им със тешки болестти, зли сили, природни стихий и бетствия, поддържа оптимизъма на духа и живота им. И е отцеляла заедно с тях, за да им бъде подръка и в следващите трудни години. Фолклорната традиция на народа ни е разказ за превращенията в човешкият живот, за митичния му детски поглед, удохотворил и праздниците, и грижите. В кръговратите на неговите си хиледолетия българина е създал една невероятна книга от неписани ритоали, обряди и забрани, гадания и претсказания, магий и закленания, благословии и молитви. Създал е приказки за самодиви и три-глави змеьове, за лечители и магьостници, за да се усеща като част от огромният свят и да намери мястото си в неговото духовно-културно пространство.

1

отговор

15

посещения
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Одобрение:
15%
Няма публикувани домашни
Постижения:
0 точки

Най-добър отговор - избран на 03 юли 2021

Изпратих Ви лично съобщение.

от drumeva77 02.07.2021, студент на 41 от Варна
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 8-ми клас по Български език
Тест по български език за 8-ми клас на тема: Пунктуационна норма
тематичен тест по Български език за Ученици от 8 клас
Тестът е подходящ за проверка на знанията на осмокласниците след приключване на този материал. Всички въпроси имат само един верен отговор.
(Лесен)
18
487
1
25.06.2013
Тест по български език и литература за 8-ми клас
междинен тест по Български език за Ученици от 8 клас
Тест по Български език и литература върху стихотворението "Тихият пролетен дъжд" на Николай Лилиев, стихотворението "Скрити вопли" на Димчо Дебелянов" и правила за правопис. Всички въпроси имат само един верен отговор.
(Труден)
12
204
1
07.08.2013
» виж всички онлайн тестове за ученици от 8-ми клас по български език

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Нели Миленова
преподава по Български език
в град София
с опит от  1 години
29 3

Кремена Рикова
преподава по Български език
в град София
69 3

виж още преподаватели...
Подобни домашни
Последно разгледали домашната
Сродни търсения