Преглед на домашна работа

Трябва ми характеристика на Серафим Спешно!

. Увод – представяне на героя – кой е той и каква е ролята му в сюжета. Какво е мястото му в случката? 2. Изложение – характеристика на героя, като се разсъждава върху онези от елементите ѝ, които се откриват в съответния текст: а) портретна характеристика: Как изглежда този „чудноват“ човек? Как е облечен? Какво представлява палтото му? Какво говори облеклото за социалното положение на героя? Богат или беден е? Какво научаваме за лицето, за очите, за усмивката му? б) значение на името: Как е представен героят още в заглавието чрез името си? Отразява ли името Серафим същността на този герой? в) елементи от биографията на героя: Къде и какво е работил през лятото? Как се характеризира чрез труда? Каква е историята на палтото му? Защо все не успява да си купи ново? За какво са отивали спечелените пари, докато е бил млад, и „сега“? За какви качества свидетелства тази история на палтото на героя? г) характеристика на героя чрез постъпките и действията му: Какви качества проявява, когато не смее да помръдне, за да могат врабчетата спокойно да се нахранят? Как се разкрива чрез труда пред кафенето? Как се разкрива чрез отказа си да нощува в кафенето? Защо си прави легло на открито, в средата на мегдана? Какви качества проявява, когато дава припечелените пари на непознатата жена? Какъв е мотивът (причината) на Серафим да даде парите си и като какъв човек го разкрива този мотив? На какво Серафим учи Еньо? д) речева характеристика на героя: Кои изрази правят речта му чудновата? Какви свои качества разкрива в диалога с Еньо? 3. Заключение – извод за същността на героя и за неговите качества. Серафим – материално беден, но духовно богат човек, милосърден, добър, щедър, обичащ ближния. Разсъждавайте върху нравствените качества на Серафим, като използвате думите: състрадание, съчувствие, милосърдие, великодушие, благородство, човечност, човещина, благост, щедрост, съпричастност, доброта, духовна красота.
от rostislav.georgiev_2143 на 17 апр 2021
не са посочени теми

0

отговора

37

посещения
Отговори
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 5-ти клас по Български език
Контролна работа по български език за 5-ти клас
изпитен тест по Български език за Ученици от 5 клас
Тестът съдържа въпроси, свързани с изучаваните в 5-ти клас глаголни времена. Всеки въпрос има само по един верен отговор.
(Лесен)
25
19
1
4 мин
01.08.2019
Тест по български език за 5-ти клас
междинен тест по Български език за Ученици от 5 клас
Тест по български език за 5 клас, състоящ се от 40 въпроса. Включва въпроси от разделите речево общуване, лексикология, словообразуване, правопис и правоговор. Към всеки въпрос има по 5 възможни отговора, като само един от тях е верен.
(Лесен)
40
212
1
1 мин
21.03.2014
» виж всички онлайн тестове за ученици от 5-ти клас по български език

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Пепи Ковачева
преподава по Български език
в град Варна
с опит от  3 години
78

Десислава Илиева
преподава по Български език
в град Варна
с опит от  27 години
127 8

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната
Сродни търсения