Преглед на домашна работа

Какво означава да се изключителен учител в днешно време?

Какво означава да се изключителен учител в днешно време? Домашна за оценка ,моля ви помогнете ми спешно е

Последна редакция на 18 окт 2020 от dari_1999

2

отговора

11

посещения
Отговори (1-10 от 2)
Активност в домашните:
Надежност:
81%
Одобрение:
10%
Няма публикувани домашни
Постижения: » виж всички
0 точки
Да си учител през 21 век за мен е предизвикателство и изпитание. Учителската професия е една от най-трудните и изисква постоянство и упоритост. Ако можеш да се справиш с предизвикателството да бъдеш мотивиращ учител, значи можеш да се справиш с всичко, с което се захванеш. В условията на 21 век, в богатата и все по-наситена информационна среда, в която живеят и се развиват днешните ученици, става все по-трудно да привлечеш вниманието им и да предизвикаш интерес у тях към науката. И въпреки това аз съм оптимист и смятам, че българското образование и професията учител имат бъдеще. Колкото и да се усъвършенстват технологиите, те не могат да заменят непосредственото човешко общуване.
 
 Смятам, че учителят трябва да бъде преди всичко човек. Той трябва да вдъхва доверие, да бъде съпричастен с вълненията и потребностите на своите ученици, но в същото време да бъде и взискателен. Постигането на този баланс е изключително трудно и изисква много усилия, търпение, постоянство. Съвременният учител трябва да бъде много добре подготвен, да бъде в крак с всички новости, но и да бъде обаятелна и чаровна личност, която да увлича учениците си, разкривайки им необятния свят на науката. От него се изисква самостоятелност, предприемчивост, творчество, отлични качества за общуване, адаптивност, организираност, аналитичност, способност за трзва преценка и постоянен стремеж към усъвършенстване. Той трябва да обича своята роля и да не може да си представи да работи нещо друго. Да има огромно търпение и да знае как с малки стъпки се върви по дългия път на знанието. Да покаже на децата кои са големите цели и как да ги постигнат. Да успее да ги убеди, че най-добрата инвестицията е образованието.
 
 В днешно време учителят трябва да бъде не само педагог, но и психолог, естет, изповедник. Според мен той трябва да носи и нещо от възрожденския учител. Тази професия изисква отговорност и всеотдайност. Колкото и тривиално да звучи, учителството е призвание, не просто занаят. Истинският учител намира удовлетворение в постиженията на своите ученици, той е щастлив от това, което прави, виждайки всяка година реалните резултати от работата си. Аз съм от тези, които напълно съзнателно, а не по силата на обстоятелствата съм избрала тази професия, защото през моя ученически живот съм имала учители, които са оставили трайна диря в съзнанието ми. Искам да приличам в много отношения на тях, но искам да бъда и себе си. Иска ми се и аз след време да бъда любимата учителка за поколения наред. Вярвам в силата, която образованието има, за да промени обществото ни към по-добро, а и ние все още пазим традициите си. Никой друг народ няма в празничния си календар ден на духовността, а ние отбелязваме два - Ден на славянската писменост и култура и Ден на народните будители. Посвещавайките се на тази професия, съзнавам огромната отговорност, която поемам. Тя е до някъде плашеща, но пък дава невероятно чувство за собствена значимост.
от Валентина Тодорова учител 18.10.2020
0 точки

Благодаря  ви много!

от dari_1999 18.10.2020, ученик на 23 от Бургас
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 12-ти клас по Български език
Тест по БЕЛ за 12-ти клас
изпитен тест по Български език за Ученици от 12 клас
Тест по български език и литература в помощ на ученици за матури, класни и контролни. Тестът се състои от 11 въпроса с по 1 верен отговор на всеки въпрос.
(Лесен)
11
67
1
30.07.2018
Тест по Български език за 12-ти клас
изпитен тест по Български език за Ученици от 12 клас
Тестът е подходящ за подготовка за матура. Съдържа 10 въпроса от Езикова култура на Български книжовен език, всеки от които има само един верен отговор.
(Лесен)
10
129
1
10.10.2016
» виж всички онлайн тестове за ученици от 12-ти клас по български език

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Даниела Лазарова
преподава по Български език
в град Бургас
с опит от  5 години
99

Верка Иванова
преподава по Български език
в град Бургас
с опит от  4 години
31

виж още преподаватели...
Подобни домашни
Последно разгледали домашната
Сродни търсения