Ирена Минкова
преподава по Биология
в град Пловдив
Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори

Домашно по химия, моля за помощ!

При взаимодействие на 6,3г. желязо със сяра се получава 11,31КДж. топлина. Изчисли енталпията на образуването на железен(ll)сулфид?

от liliq.petrova.75 преди 11 дни , на 12 фев 2020 (ср)
домашна по Биология за Неучащи
посочени теми: желязо със

0

отговора

3

посещения
Отговори
Какъв е твоят отговор ?
Mатериали в помощ на домашната
 

Окислителната вреда върху биологичните молекули


Окислителната вреда върху биологичните молекули. Действията на антиоксидантните витамини.
 

Сушени плодове

30 юли 2007
·
70

Още древните народи са консумирали изсушени на слънцето смокини и фурни. Нашите баби пък са нижели на конец нарязани на тънки шайби ябълки и са ги окачвали на пирон в някое сухо и проветриво помещение.
 

Картофът- зеленчук на всички сезони

30 юли 2007
·
74

През 1570г. испанците първи са донесли в родината си картофени клубени. Но Старият свят не показал благосклонност към тях.
 

Магданоз - доклад

30 юли 2007
·
48

Гръцкият поет Анакреон (VI—V в. •р. н. е.), възпяващ виното, красотата и любовта, в своите трудове издига магданоза като символ на радостта и славата.
 

Тиква на трапезата

31 юли 2007
·
15

Родината на тиквата е Африка , където според стари източници е съществувала още от 7000-та година преди Новата ера. Много индиански племена са боготворели цветовете на тиквата и са им преписвали чудотворни свойства.
 

Съдържание и лечебни свойства на прасковите

31 юли 2007
·
48

За тяхна родина се смята Китай. Там богът на дълголетието се изразява винаги с праскова в ръце. Латинското наименование е persica, вероятно защото прасковите са дошли в Европа през Персия.
 

Същност и биогеохимични кръговрати

31 мар 2009
·
244

Съдържа информация за самата наука, понятия като екосистема, биоценоза, биом, за биотичните фактори и продуктивност на екосистемите. Също така и за кръговратите на сярата, азота, желязото, арсена, ванадия, урана, мангана, цинка, живака, въглерода и др....
 

Физиологична екология на растенията

04 май 2009
·
236

В природата съществуват над 400 000 растителни вида, които са разпределени неравномерно по земната повърхност. Присъствието на дадени растителни видове в конкретни ареали е резултат от действието на много фактори, сред които водещи са (1) миграцията...
 

Нарушения в обмяната на пигментите

29 май 2009
·
22

Дефиниция: Пигментите са вещества със собствен цвят, които при натрупване оцветяват тъканите. Ендогенни – произведени от организма. Екзогенни - постъпват от външната среда: - с храни; - с дишането; - през кожата....
 

Язвена болест и диспепсии


При 5% от случаите със стомашна язва се наблюдава завишен риск от стомашни карциноми във връзка със злокачествената трансформация на епителните клетки...

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Ирена Минкова
преподава по Биология
в град Пловдив
с опит от  22 години
5

Силвия Младенова
преподава по Биология
в град Смолян
с опит от  25 години
19

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната