Зоя Новакова
преподава по Литература
в град София
Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори
Постижения:

Спешно ми трябват отговорите на теста! СПЕШНО!!ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКА литература!

1.Направете периодизация на Ренесанса по следната схема:ИТАЛИЯ-1 Времетраене 2 Автори/произведения/жанрове ФРАНЦИЯ-1 Времетраене 2 Автори/произведения/жанрове (Посочва се само автора,произведението и от кой жанр е това произведение) 2.Кои от изброените принципи принадлежат на КЛАСИЦИСТИЧНАТА ПОЕТИКА:,,поток на съзнанието", ,,принцип на трите единства" ,употреба на символи, ,,високи" и ,,ниски" жанрове,ненасилие на сцената,принцип на двоемирието,нормативност,конфликт между дълг и чувство. 2.Обяснете ,,принципа на трите единства" и от кой жанр се спазва: 3.Продчертайте верните отговори:,,Робинзон Крузо" е (роман,трагедия,разказ) на писателя (Даниел Дефо,Джонатан Суифт,Франсоа Волтер),написан през(XVI,XVII,XVIII) век и принадлежащ към епохата на (Ренесанса,Просвещението,Романтизма,Реализма) в (Германия, Франция,Англия,Испания,Италия). 4.В кое от изброените произведения герой твърди,че живее в ,,най-добрия от всички възможни светове":,,Монахинята" , ,,Кандид" , ,,Дядо Горио", ,,Фауст. АВТОР Е: 5.Подчертайте автора на ,,ЧОВЕШКА КОМЕДИЯ":Данте,Гьоте,Балзак. Замисълът на ,,творбата" е: 6.В романите на социалния реализъм се изобразяват:,,типични герои в типични обстоятелства" , ,,ярки индивидуалности в криза" , ,,странни герои в странни обстоятелства"(Подчертайте вярното!! Посочете автор и произведение:
от geri_petrovaa преди 20 дни , на 03 юли 2019 (ср)
не са посочени теми

0

отговора

10

посещения
Отговори
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 10-ти клас по Литература
Тест по литература за 10 клас. Уилям Шекспир – "Хамлет"
тематичен тест по Литература за Ученици от 10 клас
Тематичен тест по западноевропейска литература за 10-ти клас над "Хамлет" от Уилям Шекспир. Съдържа 11 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.
(Много лесен)
11
263
1
07.02.2014
Декамерон
тематичен тест по Литература за Ученици от 10 клас
Тестът съдържа 10 въпроса, свързани с произведението на Бокачо "Декамерон". Въпросите са затворени и изискват един верен отговор.
(Лесен)
10
164
1
07.10.2014
» виж всички онлайн тестове за ученици от 10-ти клас по литература

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Росица Георгиева
преподава по Литература
в град София
с опит от  5 години
41

Зоя Новакова
преподава по Литература
в град София
с опит от  13 години
29

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната