Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Одобрение:
50%
Постижения:

Помощ по Литература, за утре!

Здравейте! Подготвям презентация по литература на тема "Грехопадението, Каин и Авел" и госпожата ми каза, че трябва да представя на класа какво символизира змията, дървото и ябълката от греха на Адам и Ева. Търсих информация и намерих, но обeма и́ е много голям и не знам как точно да го презентирам пред класа ми. Ще съм ви благодарна, ако ми напишете какво символизират на кратко. Благодаря предварително!

1

отговор

17

посещения
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Надежност:
83%
Одобрение:
10%
Постижения: » виж всички
0 точки

В Европа райската ябълка плодът от дървото на познанието за добро и зло е символ на изкушението и греха.Грехопадението на Адам и Ева змията държи в устата си съблазнителна ябълка макар че в библейския текст се говори само за плодовете от дървото.

Също както едно дърво се размножава от плода (в който се намират семената), така човека се размножава чрез половата връзка. Ето защо плодът от Дървото за познание на доброто и злото символизира сексуалната любов на Ева. Фактът, че сатана убеждава Ева да яде от плода означава, че тя извършва прелюбодеяние с него. След като изядем нещо то става част от нашата плът и кръв. Затова когато Ева дава на Адам плода на доброто и злото и той яде от него, тя става причината Адам да съгреши чрез същия акт на непозволена любов.
Следователно, коренът на греха не е в това, че първите прародители на човечеството изяждат действителен плод, а във факта, че чрез прелюбодеянието те установяват кръвна връзка с Архйангела, символично представен като змия. Поради тази кръвна връзка първородният грях се предава от поколение на поколение. Всички религии, опитващи се да премахнат греха, заклеймяват изневярата като един от най-големите грехове. Въз основа на това разбиране за първородния грях, можем да разберем защо израилтяните като избран от Бога народ е трябвало да бъдат обрязвани. Това е необходимо като възмездие за злоупотребата с половите органи, в следствие на което хората стават потомци на сатана. С помощта на социални преобразования, на подобрения в образованието и икономиката можем да сложим край на всички други грехове. Но макар цивилизацията да се развива, а социалните и икономически условия да стават по-добри и нашият живот – по-стабилен, никой не може да спре нарастването на сексуалната разпуснатост и на тенденцията към морална деградация у човека. С наближването на Последните дни сатана е в състояние да разруши правилния ред в човешката любов, защото първите праотци стават съпрузи без позволението и Благословията на Бог и се обединяват със сатана като техен фалшив баща. Ето защо техните деца въплъщават греха, а не Божията същност и установяват свят на неверието, злото и войната. Следователно сатана своенравно господства над човека. Въпреки, че Бог създава човека и вселената, никога до сега Той не е имал централна роля в световните събития и не е управлявал единствено Той, всъотвествие със Своята воля. Човекът е предоставил главната роля на сатана и той е в позицията на псевдо-господар. 

За повече информация https://istinskaliubov.wordpress.com/принципът/грехопадението/

от zeliha_eub 25.02.2019, ученичка на 18 от Търговище
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 8-ми клас по Литература
Тест по литература за 8-ми клас над "Кукувица" на Елисавета Багряна
тематичен тест по Литература за Ученици от 8 клас
Тестът засяга изразните стилистични средства в произведението "Кукувица" на Елисавета Багряна и е подходящ за ученици от 8-ми клас. Всички въпроси имат само по един верен отговор.
(Труден)
10
15
1
2 мин
15.07.2013
Тест по български език и литература за 8-ти клас
тематичен тест по Литература за Ученици от 8 клас
Тестът за проверка на знанията върху елегията "Скрити вопли" на Димчо Дебелянов. Въпросите имат само един верен отговор.
(Лесен)
20
109
1
1 мин
14.10.2013
» виж всички онлайн тестове за ученици от 8-ми клас по литература
Mатериали в помощ на домашната
 

Забравената стая на Атанас Далчев

18 мар 2009
·
135

Атанас Далчев – поетът-философ на българската литература, в своята поезия акцентира върху баналното и отблъскващото. Твори от порозаичния свят на вещитете....
 

Образът на Славянският Апостол Константин Кирил Философ според похвалното слово за Кирил от Климент Охридски

27 май 2010
·
104

Книжовната и църковна дейност през IX век се развиват под знака на Кирило – Методиевото дело. Първите български книжовници са ученици на солунските братя . Възникват големи школи в Преслав и Охрид в които освен преводна литература се създават ...
 

Новата българска литература- събития и факти

23 ное 2010
·
428

Териториалните знаци на родината са: белий Дунав лей, Черно море, горда Стара планина, Марица, тракийска равнина, Вардар, Рила, Охридски вълни. В историята тази територия е била още по-обширна - до чукарите Карпатски и стените Цариградски. Сегашният...
 

Българска литература - презентация


Презентация на български писатели и поети - биография, творчество...
 

Старобългарска литература


Презентация по "Старобългарска литература" за 9-ти клас...
 

Илиада - образи в поемата


Презентация по литература...
 

Оскар Уайлд


Оскар Уайлд е роден на 16 октомври 1854 г. в Дъблин. Завършва с отличие колежа "тринити" и след това заминава за Оксфорд, за да продължи изучаването на класическа литература и философия. Там той бързо става популярен със своите предпочитания към...
 

Котаракът в чизми


Презентация по литература за 5 клас...
 

Старобългарска литература - презентация


Проследява животът и делото на свети Кирил и свети Методий, на Климент Охридски и Черноризец Храбър. Дава кратка, но полезна имформация и за развитието на българската просвета и култура през периода на византийското владичество -апокрифната книжнина и др.
 

"По жицата" - Йордан Йовков


Презентация на произведението по литература...

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Лиляна Георгиева
преподава по Литература
в град София
с опит от  39 години
106

Росица Георгиева
преподава по Литература
в град София
с опит от  5 години
98

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната
Сродни търсения