Преглед на домашна работа

литература.спешно.въпроси 9 калс

Това са въпросите ще бъда много благодарен 

1.Блаженствата

2.Първородният грях

3.Библията структура и съдържание

от sa6kata20 на 28 мар 2016
не са посочени теми

1

отговор

5

посещения
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Надежност:
66%
Одобрение:
9%
Постижения: » виж всички
0 точки

Съдържанието на Библията е различно за юдеи и християни. Свещените книгите за юдейската религия са признати за канонични и от християните. В допълнение, християнската църква признава за канонични още 27 книги, писани след Христос и известни като Нов Завет (за разлика от книгите на Стария Завет, писани преди Христос.)

Книгите от старозаветния канон се делят на три основни групи: Закон, Пророци и Писания.

  • Законът включва петте Мойсееви книги (Битие, Изход, Левит, Числа, Второзаконие). Състои се от историята на еврейския народ до влизането му в Oбещаната земя и от подробни инструкции, предадени на Моисей от Бога на планината Синай, свързани със завета, който Бог сключва с еврейския народ.

  • Книгите на Пророците разказват историята на еврейската монархия и разделянето й на две царства до завоюването им от Асирия и Вавилон и разрушаването на храма в Йерусалим.

  • Писанията включват книги в разнообразни жанрове като поезия (Псалми, Притчи, Йов) исторически книги (Рут, 1 и 2 Летописи, Ездра, Неемия, Естир), пророческа литература (Плачът на Еремия, Даниил) и др. (Песен на песните, Еклисиаст).

Книгите от новозаветния канон също се делят на три групи: Евангелие, Апостол и Откровение.

  • Евангелието предава Благата вест за живота и спасителното дело на Исус Христос. Състои от 4 повествования, писани от Марк, Матей, Лука и Йоан, чиято тема е раждането, мъченическата смърт и възкресението на Исус Христос, както и негови поучения, произнесени публично или пред най-близките му ученици.

  • Апостолът включва продължението на Евангелието според Лука, Деяния на апостолите, както и писма, писани от новозаветни апостоли адресирани до местни християнски общности или общо до по-широки групи от такива общности. Те съдържат информация за живота на ранната Църква (1 век след Христос) и за разпространението на Благата вест за Христос (Евангелието) предимно в гръко-римския свят.

  • Последната книга от Библията, Откровение на Йоана (на гръцки, Апокалипсис), е в отделна група. Нейна тема е триумфът на спасителното дело на Христос, който предстои окончателно да се изпълни в бъдеще време и е даден като мистично видение от възкръсналия Христос на най-близкия му сподвижник, апостол Йоан.

от Таня Генова учител 28.03.2016
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 9-ти клас по Литература
Тест по литература за 9-ти клас над Библията
тематичен тест по Литература за Ученици от 9 клас
Тематичен тест по литература за ученици от 9-ти клас над Библията. Съдържа 19 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.
(Лесен)
19
177
1
23.07.2013
Тест по литература за 9-ти клас на тема "Иван Вазов"
тематичен тест по Литература за Ученици от 9 клас
Засегнати са известни моменти от живота и творчеството на Иван Вазов. Желаещите могат да проверят знанията си на едно по-ниско ниво, върху което да надграждат с различни цели. Всички въпроси имат само един верен отговор.
(Лесен)
10
9
1
2 мин
22.07.2013
» виж всички онлайн тестове за ученици от 9-ти клас по литература
Mатериали в помощ на домашната
 

Анализ на ученически текстове разсъждения на ученици в девети клас на СОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Велинград


Обект на анализа са текстове-разсъждение на тема: “Аз съм на петнадесет години”, на ученици от 9 клас от СОУ”Св.св.Кирил и Методий” – град Велинград. Предмет на анализа е равнището на уменията да се изграждат комуникативни есета
 

Яворов: разсъбличането от Ботев

27 май 2006
·
117

(Яворовата „Нощ" между „На нивата" и „Песен на песента ми")* Димитър Камбуров Преди да стигнем до антиномиите на късния Яворов, между които тази на езика е една от централните, следва да трасираме пътя до тях.
 

Родното и чуждото в поемата “Изворът на Белоногата”

25 авг 2007
·
1,144

Поемата “Изворът на Белоногата” интерпретира възлова възрожденска тема на базата на едно по-нестандартно сюжетно развитие.
 

Човешкото в поезията на Никола Вапцаров

19 фев 2008
·
920

Душевната чистота и изключителна честота на поета и гражданина Никола Вапцаров читателят открива във всеки негов стих...
 

Александър Пушкин


Александър Сергеевич Пушкин е потомък на старинни дворянски родове. Някои от дедите на поета по бащина линия са участвали, както той сам бележи, в редица големи исторически събития в живота на Русия.
 

Общочовешките ценности в поезията на Никола Вапцаров

02 сеп 2008
·
1,109
·

Творчеството на Никола Вапцаров носи белезите. Съсредоточие на авторовата поезия е човекът с неговите надежди, болки, проблеми и стремежи. Това определя нейния хуманистичен патос. Голямата идея за индивида е разкрита в различни аспекти и...
 

Страданието и неговия спътник самотата

02 окт 2008
·
76

Защо точно самотата и страданието? Защо не любовта и щастието?
 

Любознателността е едно от постоянните и задължителни качества на силния ум

25 май 2009
·
26

Есе, което написах за конкурса 1000 стипендии. Мился, че се получи наистина добро есе и ще бъда одобрен....
 

Бъдни вечер

17 апр 2011
·
17

Като всеки човек и аз си имам мечта. Тя е да бъда невидима за един ден. Преди време за домашно по фолклор и митология имах да съчиня своя история, в която мечтата ми да се сбъдне. На мен ми беше много трудно да изпълня задачата си, но ...
 

До целта се стига не като се бърза, а като не се спира

30 сеп 2013
·
11

Есе за кандидат-студенти в Пловдивския университет...

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Лиляна Георгиева
преподава по Литература
в град София
с опит от  39 години
141

Росица Георгиева
преподава по Литература
в град София
с опит от  5 години
117

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната
Сродни търсения