Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори

есе на тема приятелството!

СПЕШНО!!!ЕСЕ НА ТЕМА ПРИЯТЕЛСТВОТО!!!

1

отговор

6

посещения
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Надежност:
81%
Одобрение:
10%
Няма публикувани домашни
Постижения: » виж всички
0 точки

Колко е хубаво човек да има приятели. Приятелството е едно от най-хубавите неща според мен. Човек не може да остане самотник, няма да може да оцелее.
„Светът е оцелял, защото се е смял” – казват някои хора, но те питат ли се защо смехът е оцелял?! Аз мисля, че той се дължи на щастието, а то от своя страна на приятелството, но на истинското приятелство. Какво ли означава това? Хората трябва да са задружни, взаимно да се уважават и подкрепят.Приятелството се дължи и на взаимно уважение. Дори и когато са на различни мнения, приятелите, поне истинските, не държат да наложат своето. Защо? Все пак така може да се стигне до една истинска разправия и  едно другарство да се превърне в нетърпима вражда.
Истинските приятели знаят как да се подкрепят в тежки дни. Дори човек да е на края на силите си и около него да цари мрак, истинският приятел ще се озове на помощ. Той ще бъде малката искра във всяващия песимизъм мрак. Приятелите си помагат. Ако ги нямаше подкрепата и сътрудничеството, едва ли щеше да съществува хуманизмът, от който всеки се нуждае.
Естествено има хора, които не знаят какво е приятелство. Няма как човек да се държи ужасно със своите така наречени приятели и те да са му още другари. Ако има такива хора, които да търпят тази наглост, то те са без всякакво чувство на самоуважение. Дори и те самите не са искрени към ужасните си „приятели”.Това не е никакво приятелство!
Други така наречени „приятели” обичат винаги да налагат своето. Ако не е тяхното, то те започват да манипулират останалите. Това не е приятелство!
Друг тип хора обичат да дружат само с един човек. Той да бъде единствено под техен контрол и него да товарят с проблемите си. Това не е приятелство!
Случва се така, че понякога единият иска да промени другия, но търпящият сам позволява да загуби самоличността си. Това също не е приятелство!
Приятелството е прекрасно. То едва ли може да бъде сравнено с нещо. Ще е много полезно някои хора да научат какво е приятелство. Това няма да е полезно само за тях, а и за хората около тях. 

от Валентина Тодорова учител 03.01.2016
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 8-ми клас по Литература
Тест по литература за 8-ми клас върху "Крадецът на праскови"
тематичен тест по Литература за Ученици от 8 клас
Тестът е подходящ за проверка на знанията на учениците от 8-ми клас върху повестта "Крадецът на праскови". Състои се от 20 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.
(Лесен)
20
628
1
12.07.2013
Тест по български език и литература за 8-ти клас
тематичен тест по Литература за Ученици от 8 клас
Тестът за проверка на знанията върху елегията "Скрити вопли" на Димчо Дебелянов. Въпросите имат само един верен отговор.
(Лесен)
20
109
1
1 мин
14.10.2013
» виж всички онлайн тестове за ученици от 8-ми клас по литература
Mатериали в помощ на домашната
 

Какво е и какво не е любовта?

23 яну 2007
·
1,182

Казали са го мъдреците. Бях стигнала сама до този извод, макар и подреждайки ги в друг ред, разсъждавайки, като всеки човек, често за нея– любовта.
 

Приятелството или любовта- кое е по-важно за мен

22 окт 2007
·
228

Веднъж по философия бяхме учили, че границата между приятелството и любовта е твърде малка, за да се забележи от пръв поглед.
 

Можем ли да обичаме някого и същевременно да го осмиваме?

29 яну 2009
·
96

Текстът съдържа разсъждения, като за основа се използва повестта на Ивайло Петров "Преди да се родя". Разсъждава се върху актуален проблем - взаимоотношенията между поколенията в миналото и сега...
 

" Децата на Европа -Еднакви и различни "

11 дек 2009
·
19

Есе по Литература за деня на Европа и Деня на ученическото самоуправление....
 

Основни проблеми в "Мамино детенце"

21 фев 2010
·
29

Няколко разработени теми от "Мамино детенце" на Любен Каравелов...
 

Любовта в нас

07 апр 2010
·
20

Ники Джовани някога е казал: „Ние обичаме, защото това е единственото истинско приключение". Дали е така? Какво е всъщност любовта?...
 

Добротата и приятелството

09 май 2011
·
50

Есе на тема "Добротата и приятелството"...
 

Да обичаш и да бъдеш обичан

07 юни 2011
·
13

„Любовта може да се приеме като доброволно робство, но по-точно свободата съществува само когато има любов, а истинската свобода е да имаш най-важното на света без да го притежаваш.” Паулу Коелю...
 

Приятелство

12 ное 2013
·
17

Есе на тема "Приятелство". Може да помогне на ученици в начално училище....
 

Какво бих направил/а За приятел

21 яну 2010
·
34

Есе по литература, на тема Какво бих направил/а За приятел...

Потърси помощ за своята домашна:

Подобни домашни
Последно разгледали домашната
Сродни търсения