Преглед на домашна работа

доклад по човекът и природата на тема сили

трябва ми доклад по човекът и природа за утре спешно е 

най-малко трябва да е 3 страници малък формат

1

отговор

9

посещения
Отговори (1-10 от 1)
+1 точка
от 1 глас

Силата е физична величина, основно понятие във физиката, мярка за взаимодействието между телата, което предизвиква или деформация (когато тялото е с крайни размери)[1][2][3][4][5] или промяна на посоката и/или големината наскоростта, с други думи получаване на някакво ускорение. Силата е векторна величина, което показва, че се характеризира както с големина, така и с посока.

Понятието за сила е известно още от дълбока древност, но философите на античността като Аристотел и Архимед правят фундаментални грешки при обяснението ѝ, което отчасти се дължи на комплексността на силата на триене и оттам на неадекватната представа за същността на движението в природата и неговите закони.[6] Най-основната грешка е твърдението, че за поддържане на движението е необходимо съществуването на сила, дори при постоянна скорост. Всички тези грешки са поправени от Исак Нютон, който създава трите закона за движение, които остават непроменени в продължение на 300 години. Едва през XX век когато Алберт Айнщайн създава теорията на относителността, той обобщава законите на Нютон за скорости близки до тази на светлината и обяснява силите свързани с гравитацията иинерцията.

С развитието на модерната физика и по-точно на квантовата механика и на технологиите, днес учените могат да ускоряват частици до скорост, близка до тази на светлината. Те създават стандартния модел за да опишат силите, които съществуват между частици, по-малки от атома.

 

от joan20029 05.11.2015, ученик на 12 от Казанлък
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 6-ти клас по Човекът и природата
Човекът и природата
класно тест по Човекът и природата за Ученици от 6 клас
Тестът включва 10 общи въпроса от материала по човекът и природата в шести клас. Всички въпроси са затворени и изискват един верен отговор.
(Труден)
10
259
1
06.12.2014
тест по човекът и природата за 6-ти клас
матура тест по Човекът и природата за Ученици от 6 клас
Тест по човекът и природата за 6-ти клас на тема: Вещества, тела и организми. Всички въпроси имат само един верен отговор.
(Много лесен)
20
630
1
09.09.2013
» виж всички онлайн тестове за ученици от 6-ти клас по човекът и природата

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Снежана Николова Даскалова
преподава по Човекът и природата
в град Благоевград
с опит от  17 години
239

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната
Сродни търсения