Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори

Есе на тема "Силата на вярата"

Трябва да напиша есе на тема "Силата на вярата". Не е задължително да е религиозна вяра.

1

отговор

7

посещения
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Надежност:
67%
Одобрение:
4%
Постижения:
0 точки
 

Преди години прочетох един цитат, които мигновено се запечата в съзнанието ми - "Вярата без дела е мъртва". Звучи разумно.

Имаме нужда от вяра, за да се чувстваме енергитизирани и от дела, за да вложим тази енергия в конкретни действия. Също така имаме нужда от "щипка" търпение, за да продължим до момента, в който ще постигнем желания резултат.

 

Струвами се, че е по-добре всеки сам да се замисли какво означава за него самия да има вяра, да живее с вяра и да демонстрира вяра в делата си. В този смисъл не потърсих конкретни дефиниции на вярата, а се замислих какво е вярата за мен. И това искам да споделя с вас в тази статия, надявайки се, че ще последвате един от призивите на писателя Кърт Вонегът "Помислете върху това!".

Моята дефиниця за вяра е

"Да си сигурен в несигурността." Така вярата ми дава вътрешната сила да очаквам най-доброто, дори и в най-тежките ситуации и моменти. И може би това е най-важната функция на вярата - да ни дава сили в най-трудните моменти. Затова когато съм в затруднена ситуация, съзирам възможност да развия "мускулите" на собствената ми вяра. Допада ми да мисля за вярата като за мускул, който като всички други мускули в човешкото тяло трябва да бъде натоварван, след това да му се осигури подходящо възстановяване и така да се постигне растеж, да се увеличи силата и издръжливостта му. Всеки труден и тежък момент е идеална възможност да укрепваме вярата си и да я правим по-голяма и по-силна. Не се изисква кой знае колко от нас. Знаете че, за да можем да "преместваме планини", вярата ни не трябва да е невероятно голяма -  трябва ни вяра голяма колкото зрънце.

Моите наблюдения показват, че хората, които използват силата на вярата живеят по-щастливо и по-добре

Така че следващия път когато ви е тежко, обърнете се към вашата вяра; почерпете сили и енергия от нея; разпръснете ги наоколо, за да окуражите и другите; и естествено, подкрепете вярата си с дела, които са логичното продължение и практичното утвърждение на вътрешната ни вяра. И тогава разликата ще е налице. Хората, които не използват мускулите на вярата си, живеят в дистрес, изпълнени са с притеснения и тревога. Дори познавам хора, които са религиозни, и въпреки това не съумяват да противодействат на негативните мисли и емоции с вяра. Когато изпаднат в трудна ситуация, те бързат да си помислят най-лошото, да позволят на притесненията да ги обсебват, губят здравия си сън и т. н. Забравят, че дори мъничко вяра - колкото зрънце -  би свършила чудеса за тях.

от pavel_valeriev_mail_bg 09.05.2014, ученик на 10 от Каолиново
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 9-ти клас по Български език
Тест по български език за 9-ти клас
изходен тест по Български език за Ученици от 9 клас
Предназначен е за ученици в 9-ти клас. Проверка на натрупаните знания през учебната година. Изходно ниво. Всички въпроси имат само един верен отговор.
(Лесен)
11
172
1
24.10.2013
Тест по български език за 9-ти клас
изпитен тест по Български език за Ученици от 9 клас
Изпитен тест по български език, предназначен за ученици от 9-ти клас. Съдържа въпроси над лексикални и граматични норми, синтаксис и пунктуация на съвременния книжовен български език. Състои се от 20 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.
(Труден)
20
129
1
1 мин
14.02.2014
» виж всички онлайн тестове за ученици от 9-ти клас по български език
Mатериали в помощ на домашната
 

Ами ако няма Бог?

15 фев 2008
·
69

Задавали ли сте си този въпрос? Ако няма Бог? Ако пътят ни не е предначертан? Ако съвпаденията са просто съвпадения? Ако този ден, този миг, тази минута зависи само от теб?...
 

Моята България

06 ное 2008
·
88

Идея за България? Май това трябваше да бъде по-скоро рецепта? Схематично, последователно предписание за лек на нацията, вместо безкрайна йеремиада за това колко злини са се струпали на бедния народ, как всичко е “водка, мъгла и киша”, как старите хора...
 

Образът на Нено и Неновица

20 окт 2010
·
18

Творбата е разказ за историята на едно чорбаджийско дете, което израствайки в бездуховна и паразитна среда, нравствено деградира и морално пропада....
 

Всичко за матура - Иван Вазов

16 апр 2011
·
480

Иван Минчов Вазов е класически български писател, наричан често „патриарх на българската литература“. Творчеството на Вазов е отражение на две исторически епохи: Възраждането и следосвобожденска България....

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Мариана Николова
преподава по Български език
в град Шумен
с опит от  17 години
345 32

Ива Димитрова
преподава по Български език
в град Шумен
с опит от  20 години
2 395 61

виж още преподаватели...
Подобни домашни
Последно разгледали домашната
Сродни търсения