Преглед на домашна работа

"По какъв начин художникът прави света

Моля ви спешно е:За днес имам домашно да направя съчинение на тема"По какъв начин художникът прави света".

1

отговор

10

посещения
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Надежност:
69%
Одобрение:
10%
Постижения:
+1 точка
от 1 глас

Най-добър отговор - избран на 25 мар 2013

Изкуството е начин да създадеш свой собствен свят. Чрез него ти можеш да се пренесеш в рая или по улиците на бедните квартали или под светлините на бродуейските прожектори или където си поискаш.Просто трябва да избереш своето изкуство.

Рисуването е едно такова изкуство което пренася и наблюдателите и авторът му на въпросното място само че авторът избира кое да е то. Художникът в интерес на истината много си прилича с поета - и двамата правят нещо което кара останалите да се разчувстват, винаги е нещо красиво, паметно. Едно обаче ги различава - художникът прави картината и ни оставя ние да измислим нейната история а поетът обратното. Затова още от малка се отказах да чета книжки с картинки - губи се загадъчното, мистериозното. Моето. 

Художникът прави света такъв какъвто на него му харесва - пълен с цветя или с капки дъжд. Лицето прави щастливо или тъжно. Капките прави летен дъжд или порой. Важното обаче някъде там в картината човек вижда и дъгата независимо дали я има.

 

Като цяло го написах набързо но е по-задълбочено. Общо взето ако в час обоснова съчинението си с аргументация на мен биха ми писали 6.

от mina_bonboneva 14.03.2013, ученик на 12 от София
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 6-ти клас по Литература
Човекът и реалността
междинен тест по Литература за Ученици от 6 клас
Тест по литература за 6-ти клас. Тестът е междинен и включва въпроси върху произведенията "Братчетата на Гаврош"от Христо Смирненски, "Принцът и просякът" от Марк Твен и "Чужди езици" от Бранислав Нушич.
(Лесен)
33
156
1
2 мин
14.08.2014
Тест по литература за 6-ти клас на тема: Човекът и фантазията
междинен тест по Литература за Ученици от 6 клас
Междинен тест за 6 клас свързан с раздела "Човекът и фантазията". Включва въпроси от произведенията "Косачи" , "Приказка без край", "Щастливият принц". Въпросите имат само един верен отговор.
(Лесен)
13
705
1
13.08.2013
» виж всички онлайн тестове за ученици от 6-ти клас по литература
Mатериали в помощ на домашната
 

Тютюн - творческа история

23 апр 2008
·
342

Димитър Димов е автор на три романа – “Поручик Бенц”, “Осъдени души” и “Тютюн”, на недовършения “Ахилесова пета” и на още два неозаглавени, недовършени романа. Но спокойно може да се каже, че „Тютюн" е истинският роман на Димов...
 

Творецът между земното и божественото (Пенчо Славейков)

23 апр 2008
·
182

В нашата следосвобожденска литература Пенчо Славейков заема особено място.Той гради един нов поетически свят, опитва се да промени литературата, да я европеизира и да я направи съизмерима с достиженията на световната.
 

Иван Вазов заема средищно място в българската култура

22 фев 2010
·
18

Вапцаровият художествен свят е изграден върху два основни принципа, които са свързани със съдържанието и идеите на творбите. Първият...
 

Анализи

20 окт 2010
·
95

“Немили-недраги” е повест с голяма действена сила. В нея Вазов разкрива с изумително майсторство и героичното, и комичното, и делничното, и възвишеното в съдбата на българските борци за национална свобода, принудени да напуснат родината и да...
 

Направления в литературата

05 мар 2011
·
48

Основните характеристики на културното развитие през ренесанса са връщането към ценности и форми на гръцката и римската античност в литературата, философията, науката и най-вече изкуството и архитектурата, развитието на линейната...
 

Виталността на българина в произведенията на Елин Пелин

26 ное 2012
·
26

В началото на XX век българският културен модел вече се характеризира с напълно изграден интензивен културен живот...

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Росица Георгиева
преподава по Литература
в град София
с опит от  5 години
48

Зоя Новакова
преподава по Литература
в град София
с опит от  13 години
32

виж още преподаватели...
Подобни домашни
Последно разгледали домашната
Сродни търсения