Преглед на домашна работа

Духовността днес - есе

Моля да ми напишете есе на тема Духовността днес.. моля ви :) аиде хора моля ви помогнете ми.. трябва да го напиша това есе за утре ми трябва а не знам как се прави.. благодаря ви предварително :))

от sani9813 на 11 мар 2013
посочени теми: есе
Последна редакция на 11 мар 2013 от sani9813

1

отговор

13

посещения
+1 точка
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Надежност:
92%
Одобрение:
15%
Няма публикувани домашни
Постижения: » виж всички
+1 точка
от 1 глас

Светът,в който живеем днес  е много забързан.Технологиите навлизат все повече и повече в живота ни и го обсебват. Прякото ни общуването се свежда  само до няколкото по-близки хора.

Всичко е толкова регламентирано. Всеки ден правим едни и същи неща.Животът ни сякаш се движи по течението на една  буйна река и  сме сякаш  безсилни да се борим срещу него.Загърбваме   бедите,които сполетяват другите,оставяме ги да се борят сами с тяхната болка и техните тревоги . Превърнали сме се в безчувствени егоистични роботи.Но тази безчувственост и егоизъм се коренят оше от ранна детска възраст.

Какво се случва в живота на едно дете?Ходи на училище,връща се в къщи и сяда пред  компютъра за да играе на различни игри( в повечето от които целта е да убиваш колкото се може повече хора), влизат в различни чат-руми или съзерцава силиконовите прелести на поредната новоизгряваща фолк певица.Къде остава общуването  му  с неговите връстници? А какво ли е станало с неговите психика и морал?Сведени до минимум.Защо ли?Погледнете техните игри и цели.Как може да се  очаква от  това дете като порастне да съчувстава на ближния, когато неговото детство е изминало в различни унищожаващи и изтребващи всичко игри ,повлияно от разврата свободно афиширан от медийте .Това е състоянието на психика и морала на децата, а в тях  е бъдещето на човечеството.И не само на него,а и на планетата  Земята.

Но това  не е единственият проблем на хората.Лошата компания и лицемерните приятели водят също до моралната ни деградация. Все хора с маски!Не можем да подминем и тяхната роля в нашата реалност.Тези маски ни предлагат различните изкушения на нашия живот,които се оказват пагубни за нас самите.Едни от тях са наркотиците.Втълпяват ни,че те са решение на всичките ни проблеми. Нормално е да се затворим в себе си , когато разберем,  че целият ни живот е една лъжа , да не ни е грижа за другите, след като сме били предадени от собствените ни приятели,защото болката да разбереш,че най-добрите ти приятели са те използвали,че не ги е било грижа за теб,че единственото нещо,което ги е вълнувало са били техните проблеми,че искат само те да са центъра на вниманието,просто те изцежда психически.Как тогава да повярваш в  хората?Разбира се,че не всички са такива ,а  може би някъде съществува приятел ,който ще ти помогне,когато имаш нужда,ще ти избърше сълзите когато останеш сам и няма да иска нищо в замяна .

Основната екзистенциална ценност – любовта,това велико чувство,което е вдъхновило много поети и художници,остава  почти незабележима в заден фон в мрачната картина на нашия живот.Но да я откриеш е така трудно,както и да откриеш истинския приятел.Тя  изпълва цялото ти сърце и е много по-различна от това да задоволиш сексуалния си апетит .

От всичко казано до тук става ясно,че полираният свят, в който живеем,обвит в прекрасна и луксозна опаковка,отвътре е прогнил и разяден от покварата на моралната деградация.Но някаде измежду лицемерието и лъжата,излезли сякаш от кутията на Пандора,намира мястото си и надеждата,която внася светъл лъч в нашия изстрадал и тежък живот.

 

от Влади Каменова 11.03.2013, потребител на 36 от Варна
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 10-ти клас по Български език
Пунктуация
междинен тест по Български език за Ученици от 10 клас
Тестът включва въпроси за оценка уменията по пунктуация. Всички въпроси изискват един верен отговор.
(Труден)
18
70
1
4 мин
14.08.2014
Тест по български език за 10-ти клас на тема: Слято, полуслято, и разделно писане на думите
тематичен тест по Български език за Ученици от 10 клас
Тематичен тест по български език за 10-ти клас върху материала за слято, полуслято, и разделно писане на думите. Може да се използва и за подготовка за матура или кандидат-студентски изпити. Въпросите имат само един верен отговор.
(Лесен)
15
234
1
1 мин
16.04.2013
» виж всички онлайн тестове за ученици от 10-ти клас по български език
Mатериали в помощ на домашната
 

Животът без любов

23 окт 2006
·
2,792

Есе,давано често за разработка в 8ми клас,отговаря на изискванията ,оценено е с отлична оценка.
 

Приятелството (есе)

28 яну 2007
·
4,161
·

Истинското приятелство е едно от най-хубавите неща, които могат да ни се случат.
 

Любовта (есе)

12 юни 2007
·
802

Едно красиво есе за любовта с първо място на конкурс за Свети Валентин.
 

Моят свят - есе

06 дек 2007
·
487

Всеки човек има свой собствен свят, отразяващ неговите най съкровени мечти, идеали и цели.Ние всички мечтаем да сме обичани, богати, известни и най-вече щастливи, защото именно това е състоянието към което се стремим всички – щастие...
 

Есе за Васил Левски

06 дек 2007
·
660

Предполагал ли е, че неговото име ще стои на входа на училища, улици, организации? Допускал ли е, че делото му ще бъде пример за поколения българи.
 

Есе за избора

15 дек 2007
·
116

В своя път човек среща много и различни хора, създава приятелства, загубва такива. Изгражда свое собствено светоусещане, поставя си амбиции, следва мечтите си. Създава свой собствен свят, свят на хазарт, където ежедневно печели и губи...
 

Есе за оптимизма

18 дек 2007
·
78

Познавам много хора, които казват (а най-лошото е, че наистина го мислят), че са загубили смисъла на живота си, че нещастието е вечно по петите им . И всичко това, защото имали много проблеми. Когато казах на един приятел, че живота без проблеми няма да..
 

Познаваме ли себе си?(есе)

19 дек 2007
·
290

Често си задавам въпроса: "Познавам ли достатъчно хората около мен,за да мога да им се доверя напълно,или има неща,които никога няма да разбера за тях?".А за да познаваш хората не трябва ли първо да опознаеш себе си...
 

Есе за личност

27 май 2008
·
230
·

Това есе е посветено на моята прабаба. При използването му трябва само да промените името и градовете с действителните и шестицата ви е готова.
 

Кризата и има ли такава

22 май 2010
·
39

Есето е на тема "Креза". Предназначено е най-вече за кандидат-студенти, които искат да кандидатстват журналистика....

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Катя Енчева
преподава по Български език
в град Харманли
с опит от  30 години
92

виж още преподаватели...
Подобни домашни
Последно разгледали домашната
Сродни търсения