Пламен Георгиев
преподава по Литература
в град Русе
Преглед на домашна работа

Есе по тема правил ини свободна любовта

Моля ви трябва ми Есе по тема ,,Правили ни свободна любовта" не мога да го направя сам и не намирам нищо в нета освен тук в помагалото нещо подобно но се изисква абонамент за да го видя а нямам такъв.Много ви моля помогнете ми за утре е последния срок за Есето много моля някой да ми помогне.

3

отговора

33

посещения
Отговори (1-10 от 3)
Активност в домашните:
Надежност:
62%
Одобрение:
11%
Няма публикувани домашни
Постижения: » виж всички
0 точки

Aз съм на точно противоположното мнение. Любовта е прекрасно чуство, кара ни да се чувствме живи, изпълнени е енергия, дава смисъл на живота ни. Но не мисля, че ни прави свободни. Вярно, имаме свободата да се влюбим в определен индивид, но... дотам. Истинката любов и истинката обич те задължават. Вече не мислиш само за себе си, интересите и желанията на другия са по-важни.

Дори и обичта към родителите-прекрасна е, дава ти опора, определя те като личност, но не ти дава свобода. Каква свобода може да имаш, ако трябва да полагаш грижи за родителите си? Това е груб пример, разбира се, но подсъзнателно цял живот ние се съобразяваме с хората които обичаме. Къде да живеем, с какво да се препитаваме, дали няма да ги скандализираме с някоя постъпка или мнение.

При любовта зависимостта е даже по-силна, защото искаме да впечетлим избранника на сърцето си и сме склонни на още по-големи компромиси. Какво се случва с любовта, ако двамата партнъори имат възможност за професионална реализация в различни градове, да не кажа различни държави? Единият от двамата, по-безумно влюбеният, по-слабият жертва развитието си в името на любовта? Това ли е свобода?

Удоволствието да си влюбен, да обичаш безрезевно и да бъдеш обичан, се заплаща както всичко на този свят. И цената е именно свободата, личната свобода. И бих казала, че си струва цената.

А ти разгледай материалите, това можеш и без обонамент, дай линк и все ще се намери кой да ти ги изтегли.

от sylvia_staneva 28.02.2013, потребител на 51
Активност в домашните:
Надежност:
100%
Няма публикувани домашни
0 точки

Какво означава любовта? Любовта е съкровеното човешко чувство, тя ни кара да се чувстваме щастливи, облагородява ни , изпълва сърцата ни с топлина. Няма по-чисто и свято чувство от това да обичаш! Не е задължителнода  си влюбен ,за да обичаш .Ние обичаме родителите си, защото са ни дали живот, обичаме роднините си, обичаме приятелите си . Способността на човек да обича  се корени дълбоко е сърцето му. Човек е създаден от Бог , за да твори добро . Нима няма по-добро от това да обичаш ближния? 

 Нима и ние не сме плод на любовта на нашите родители. Любовта е силата , която те прави свободен. Свободен е изборът ни за човек, с когото да прекараме дните си .Свободата е висша екзитенциална ценност за всеки един човек. Тя се характеризира в правото ни да бъдем сводоби граждани , да правим свободния избор дали да бъдем добри или лоши, как да изградим ценностната си система и да се развием като личности, но също така и свободата да изберем кого да обичаме. Има закони , има правила в държавата , които трябва да се спазват, но никой не може да забрани и да отнеме правото  ни да обичаме и да бъдем обичани. В името на любовта човек жертва всичко, би пожертвал и дори себе си, това не е ли характерно за свободния по дух човек, който се е"разкъсал" оковите на закостенялостта и предразсъдъците и е дръзнал да обича?

Затова отговорът на въпроса е - да, обичайки, ние сме свободни, свободни да живеем така , както повелява  законът на сърцето, за да бъдем щастливи и изживеем живота си пълноценно.

от Ана Каренина 28.02.2013, ученичка на 22 от Бургас
-1 точка
от 1 глас

добави ме в фейсбук да ти предложа една идея ;3 

от jujipinko_97 28.02.2013, ученик на 15
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 8-ми клас по Литература
Тест по литература за 8-ми клас върху "Крадецът на праскови"
тематичен тест по Литература за Ученици от 8 клас
Тестът е подходящ за проверка на знанията на учениците от 8-ми клас върху повестта "Крадецът на праскови". Състои се от 20 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.
(Лесен)
20
628
1
12.07.2013
Тест по Литература за ученици от 8-ми клас
изходен тест по Литература за Ученици от 8 клас
Тестът е изходен за 8-ми клас. Съдържа 10 въпроса от изучените произведения по Българска литература. Всеки въпрос има само един верен отговор.
(Лесен)
20 минути
10
84
1
15.11.2016
» виж всички онлайн тестове за ученици от 8-ми клас по литература
Mатериали в помощ на домашната
 

Ще блесне звездата на пленителното щастие. Какво е за мен щастието?

20 май 2007
·
377

Това за мен е щастието - любовта и добрите, истинските, всеотдайните приятели.
 

Обичам родината си, защото...

03 юни 2007
·
1,136

Есето е предназначено за ученици от по-долните класове.
 

Гео Милев избира да вярва, че “Септември ще бъде май”, а аз?

12 дек 2008
·
82

Онзи ден попаднах на едно интересно стихотворение написано от една жена: Ще дойде ден, когато в някой галактически ресторант ще попитат сина ти: - Ти от коя планета си бе, човек? - oт Земята! - Че там не сте ли се изтребили напълно?!
 

За хляба наш

01 юни 2009
·
41

есето участва в конкурса "За хляба наш..." гр.Благоевград 2009г....
 

Ненасилието

20 яну 2010
·
37

„Дори насилникът може да се откаже някой ден и да стане миролюбец. Но страхливеца никога” - Махатма Ганди...
 

Любовта на живота ми

05 мар 2010
·
14

Любовта е най-великото нещо в човешкия живот. Имаме ли я – сме най-щастливите хора на света, нямаме ли я – изпадаме в състояние, което ни кара да се разкайваме за грешката...
 

Ботевата молитва за България

22 сеп 2010
·
10

Лесно се измислят молитви "за Родината". Много хора обичат да ги отправят към Небето с надежда... У кой ли не кипи желанието да дойдат "светлите бъднини"...
 

Народните будители

17 ное 2010
·
38
·

1 Ноември - народ се пробужда Есето е подходящо за ученици
 

Любовта в мен

14 ное 2011
·
9

Аз не съм изключителна личност. Най-обикновен човек с най-обикновени мисли. Живея обикновен живот. Може би след време няма да има, както обикновено, издигнати паметници в моя чест и името ми може да бъде забравено....
 

Къде води пътят от дома през света

12 дек 2012
·
20

В есето е изложена кратка и ясна информация за обичта и любовта към Родината и най-вече към "бащиният дом"...

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Пламен Георгиев
преподава по Литература
в град Русе
с опит от  1 години
196 44

Диана Димитрова
преподава по Литература
в град Русе
с опит от  3 години
338 58

виж още преподаватели...
Подобни домашни
Последно разгледали домашната