Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори

Домашното ми е есе на тема "Как да намалим отпадъците в околната среда"? Спешно ми трябва за утре!!!

Домашното ми е есе на тема "Как да намалим отпадъците в околната среда?" Спешно е!!!

1

отговор

11

посещения
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Надежност:
62%
Одобрение:
11%
Няма публикувани домашни
Постижения: » виж всички
+1 точка
от 1 глас

Всеки се успокоява, че на фона на производителите, неговите отпадъци са много малка част. Да, така е, но производителите са 2%, а консуматори са 100 %. Малко математика и виждаме, че ако всички ние, като потребители не вземем мерки, никога няма да намалеят отпадъците.

Като потребители трябва:

1. Купи си чанта за пазаруване, не вземай при никакви обстоятелства "найлонова торбичка", пък дори и да е безплатна. Допуска се изключение, ако покупките са много и чантичката е биоразградима (целулозна или на основата на поли-капро-лактон). Много държави вече не допускат производството на "найлонови" торбички - РЕ материал.

2. Зеленчуковите остатъци  от готвене (понеже са ежедневни), полагай под повърхностния слой почва в двора, парка,  около растенията в училищния двор, където и да е, но не в контейнера. Те са изключително важни за възстановяването на хумуса на почвата. Не трябва да се изхвърлят или горят.

3. Третият по количество ( като тон/месец)  замърсител са Пет-бутилките - вода, кола, спрайт. Вече има техногия, при която се рециклират на 100 %. Просто трябва да ги отделяме и да ги поставяме в съответния контейнер.

Човечесвтово се бори. Бори се наистина.

Опазването на природата от отпадъци започва да става най-настоящата ни задача.

от sylvia_staneva 14.01.2013, потребител на 51
Какъв е твоят отговор ?
Mатериали в помощ на домашната
 

Предприятие


Предприятието е стопанска единица за производство, продажба на стоки или услуги. Предприятието работи на свой риск и за своя сметка и се стреми не само да възстанови направените разходи, но и да получи печалба. Към ...
 

Предприятие


Предприятие и фирма. За повечето хора думите "предприятие" и "фирма" имат едно и също значение. От икономическа гледна точка обаче, това не е така...

Потърси помощ за своята домашна:

Подобни домашни
Последно разгледали домашната
Сродни търсения