Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори

есе по безопасност на движението

есе по безопасност на движението trqbva mi speshno .. ;s

2

отговора

36

посещения
+1 точка

заключена
Отговори (1-10 от 2)
Активност в домашните:
Надежност:
86%
Одобрение:
15%

Най-добър отговор - избран на 03 ное 2012

 

Безопасността на движението е тема с която в съвременните условия се сблъскваме постоянно. Високите скорости, нехайното или непредпазливо поведение на пътя, наличните препятствия, както и житейски или служебни проблеми повишават риска за възникването на проблемни ситуации, които е възможно изведнъж да променят целият ни ден, седмица, а понякога имат дългосрочни последици или фатални последици.

Практически всеки човек е участник в движението като пряко или косвено с околните. В нормалния случай тази комуникация е краткотрайна, мимолетна и неангажираща. Разминаването с друг автомобил или с пешеходец на уличното платно, на регулирано или нерегулирано кръстовище е за кратко време, но спречкването в спор, грубото държание и изнервената обстановка остават последици, които се отразяват доста пъти неблагоприятно на последващото поведение на водача на мпс. Изнервеността често пъти се дължи и на продължителни задръствания в минавания пътен участък, неправилно спрели на уличното платно автомобили и трудности с разминаването, постоянно повтарящи се ремонтни дейности на пътя, служебни проблеми, неправилно пресичащи пешеходци и т.н. Това повишава адреналина на водача и спомага за предприемането на по-рискови действия (намалена дистанция, опасно и често пъти ненужно изпреварване, повишена скорост, отнемане на предимство), като притъпява усещането за риск, а в някои случаи намалява и времето за реагиране в съответствие с пътната обстановка. Подобно е и поведението на пешеходците. Освен с неправилно паркираните автомобили по тротоарите, те се сблъскват с липсата или неправилно проектирани тротоари, с пресичането на улиците. Често пъти това ги принуждава да се движат по уличното платно, което ги прави изключително уязвими от преминаващите автомобили.

Интензивното движение и по-големият брой на рисковите ситуации по пътищата обуславя и по-голям брой на пътно транспортните произшествия (ПТП). От тях страдат много хора (и техните близки), натоварват се лечебни заведения, спомагателни служби и др. Това определя настоящата материя като “много важна” за настоящия момент и затова обществото обръща голямо внимание чрез създаване на стройна иерархична структура, която се занимава с отделните компоненти на тази широка област “Безопасност на движението”.

Всекидневно следим информация за пътната обстановка, за пътно транспортните произшествия, представени в средствата за масова информация, четем във форумите в интернет за индивидуални проблеми и въпроси за изясняване, свързани с безопасността, а така също и като участници в движението се сблъскваме с различни случки, от които взимаме както положителните примери, така и отрицателните.

В световен мащаб пътно – транспортните произшествия са втората основна причина за смъртта на млади хора от 5 до 29 годишна възраст и трета по важност за възрастовата група от 30 до 44 г. Годишно по пътищата загиват около 1.2 млн. души, а други близо 50 мил. остават осакатени (WHO). В Европейския съюз всяка година загиват 40 000 души, а 1.7 мил. са ранени в пътни инциденти (EU White Paper).

През 2006 Европейският парламент приема резолюция за намаляване смъртността на пътя с 50% до 2010 г. За целта се спонсорират различни дейности за теоретичното развитие на проблема с безопасността на движението, установяване на основните области/фактори и създаване на условия за въвеждане на добри практики, установени на европейско или международно ниво.

от milen4e_db 02.11.2012, ученичка на 16 от Долна баня
Активност в домашните:
Няма отговори

Blagodarq.. :*

от sevil97 на 15 години на 03 ное 2012
Активност в домашните:
Надежност:
100%
Одобрение:
9%
Няма публикувани домашни

Състави си план. Например 1. какво е безопасност на движението

2. защо е необходима 3. как движението да стане по-безопасно

от Caesar213 02.11.2012, студент на 25 от София
Онлайн Тестове за Ученици от 9-ти клас по Литература
Тест по литература за 9-ти клас
входен тест по Литература за Ученици от 9 клас
Входен тест за деветокласници. Всички въпроси имат само един верен отговор.
(Лесен)
18
248
1
1 мин
04.02.2013
Тест по литература за 9-ти клас над Библията
тематичен тест по Литература за Ученици от 9 клас
Тематичен тест по литература за ученици от 9-ти клас над Библията. Съдържа 19 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.
(Лесен)
19
177
1
23.07.2013
» виж всички онлайн тестове за ученици от 9-ти клас по литература

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Татяна Петрова
преподава по Литература
в град Разград
с опит от  2 години
11

Величка Иванова
преподава по Литература
в град Разград
150 25

виж още преподаватели...
Подобни домашни
Последно разгледали домашната
Сродни търсения