Таня Стоева
преподава по История
в град Кърджали
Преглед на домашна работа

За УТРЕ Е HELP !! Животът на древните хора

ПОМОЩ!!Животът на древните хора-трябва да се опише техния начин на живот

4

отговора

16

посещения
+2 точки
Отговори (1-10 от 4)
0 точки

blagodarq vi

 

от flipper_fs_gmail_com 18.10.2012, ученик на 13 от Крумовград
Активност в домашните:
Надежност:
78%
Одобрение:
14%
Постижения: » виж всички
+1 точка
от 1 глас

Всекидневието на хората от каменно-медната епоха в селището протича по сравнително разноообразен за времето си начин. Изконното им занимание е земеделието, тъй като то осигурява около 2/3 от прехраната. За това съдим по намерените в могилата земеделски сечива – сохи и мотики, изработени от еленов рог, кремъчни ножовидни пластини, използвани като съставна част на сърпове. Между находките са и 13 броя сегменти от диканя, открити за пръв път у нас. Наличието на сохи и дикани подсказва практикуване както на мотично, така и на орно земеделие, и вероятно употребата на впрегатен добитък за оран и вършитба. При проведените разкопки, са намерени отпадъци от животински и растителен произход, включително овъглени зърнени храни и варива.

от - 18.10.2012, потребител от Варна
Активност в домашните:
Надежност:
78%
Одобрение:
14%
Постижения: » виж всички
http://www.museumruse.com/ruseznanie/vsekidneviВ ... ... [целият коментар]
от - на 18 окт 2012
Активност в домашните:
Надежност:
65%
Одобрение:
12%
Постижения:
+1 точка

kak moje vsi4ki da se se6tate v posledniq moment ? 

от hristiqna1998 18.10.2012, ученичка на 14 от Севлиево

ami utre imam istoriq i taka :)

от flipper_fs_gmail_com на 13 години на 18 окт 2012
Активност в домашните:
Надежност:
88%
Одобрение:
12%
Няма публикувани домашни
Постижения: » виж всички
+1 точка
от 1 глас

виж тук: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BC ...

По време на палеолита хората живеят в неголеми номадски и полуномадски общини, като племена и се занимават със събиране на растения и лов на диви животни. Палеолитът се характеризира с използването предимно на каменни предмети, макар да могат да се намерят и такива, изработвани от кост и дърво. Природните материали са адаптирани от човека за използването им като инструменти, така както са били адаптирани и кожите и растителните влакна, но находки от тях не са достигнали до наши дни. По време на палеолита човекът еволюира от ранните представители на рода Homo, например Homo habilis, които използват примитивни каменни оръдия на труда до анатомически съвременния човек (Homo sapiens sapiens). В края на палеолита човекът създава първите произведения на изкуството и започва да практикува религия и духовни и религиозни обреди, като например погребване на мъртвите.

Най-значимите постижения на мезолита са изобретяването на лъкове и стрели, както и опитомяването на животните. Кучета са използвани за лов и опазване на дома. Тази епоха се характеризира с малки съставни инструменти от кремък. В някои места са запазени рибарски мрежи, каменни тесли и дървени предмети, като например канута и салове. Мезолитът отбелязва напредък в развитието на социалните фактори: членоразделна реч, разработването на общи норми и правила на поведение, както и на забрани, които са определени идеологически и стават част от традицията, религията и табуто. Натрупват се нови знания за света, развиват се и се усъвършенстват умения, които помагат на оцеляването. Така че, за да оцелеят, хората са принудени да знаят характеристиките на областта, навиците на животните, растенията и свойствата на природните минерали. Има първи опити в лечението на наранявания по време на лов, навяхвания, циреи, ухапвания от змия и т.н. Провеждат се и първите операции: вадене на зъби, ампутация на крайници. Формират се първите т.нар. "жилищни хълмове".

Възниква и се развива изкуството. Намерени са множество рисунки на хора, животни, растения, както и скулптури, които с времето стават по-сложни. Има дори рисунки на фантастични създания (като човека-риба), което говори за възникването на митове и легенди. Появяват се и първи наченки на пиктографията — прототип на рисувателната писменост. Появяват се музика и танци, които са използвани по време на празници и ритуали, свързани с религиозни вярвания и обреди.

Неолита, или Новокаменната ера, е характерна с широкото разпространение на селското стопанство и преходът от търсене на храна към произвеждане на храна. Това е една от най-революционните промени в човешката история, наречена още [[Неолитна революция]. Развиват се и грънчарството, полираните каменни оръдия и се появяват по-сложни и по-големи селища като Чаталхьоюк и Йерихон. Възникването и развитието на земеделието води до допълнително разделение на труда и възникване на нова обществена и цивилизационна форма - градът и градския начин на живот.Първите мащабни строежи пък са градските кули и стени (Йерихон) и церемониалните обекти (мегалитът Стоунхендж).

виж още - прехрана, местообитания, изкуство и религия...

от Dima555 18.10.2012, потребител от София
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 7-ми клас по История
Древна Тракия и Древна Гърция
изпитен тест по История за Ученици от 7 клас
Тестът е предназначен за проверка на знанията на учениците по история. Включва разделите Древна Тракия и Древна Гърция. Всеки въпрос има само един верен отговор.
(Лесен)
56
11
2
7 мин
20.06.2019
Изходно ниво по история за 7 клас
изходен тест по История за Ученици от 7 клас
Въпросите в теста са съобразени с новата програма по история и цивилизация. Всеки въпрос има само един верен отговор.
(Лесен)
22
56
2
1 мин
28.06.2019
» виж всички онлайн тестове за ученици от 7-ми клас по история
Mатериали в помощ на домашната
 

Княз Александър І Батенберг

07 мар 2006
·
1,158

Той е роден на 5 април 1857 г. във Верона и от първия си земен миг носи преимуществата, но и бремето на аристократическия произход
 

Славяни. Произход, разселване и идването им на Балканския полуостров

01 апр 2006
·
895

Славяни. Произход, разселване - поминък и обществен живот, уръдия на труда, вярвания, заселване на Балканския полуостров и последици.
 

Богомилство и богомили

15 май 2007
·
422

Революционни акции на българската емиграция в Румъния за освобождение от османско иго с ръководен център Браила. Първият от тях е организиран през 1841. Начело на него застанали сръбският капитан Владислав Татич и българинът...
 

Луи XIV и Версай

17 май 2007
·
322

На 6 май 1682 г.Луи XIV официално премества двора си във Версай. Дворцовият живот се съсредоточава върху великолепието на кралското семейство и придворните и техния светски живот.
 

Образуване и отвърждаване на българската държава до средата на 9-ти век

02 дек 2007
·
88

Славяните са група от народности, обитавали Източна Европа до 7–10 век от н.е., които говорели сходни езици, днес известни като славянски.
 

Появата и разпространението на богомилите

11 дек 2007
·
84

С приемането на християнството в България се слагал край на многогодишната война между двата съставни етнически елемента – българския и славянския.
 

Възникване на най-старата Египетска държава

02 дек 2009
·
53

Най-пълен очерк за историята и културата на древен Египет е запазен у Херодот, който посвещава на Египет втората книга на своя голям труд. Стремейки се да даде възможно по-пълен очерк за живота на древните египтяни, Херодот описва природните условия...
 

Старите българи

22 фев 2011
·
83

Понятието прабългари, наред с протобългари, първобългари, древни българи и хуно-българи са съвременни термини, наложени в историографията...
 

Тракийска култура

05 ное 2011
·
61

Тракийска култура - светът на един безписмен народ. Презентация за Тракийската култура, съкровища, богове, гробници, вярвания и поминък...
 

Народи населявали нашите земи преди създаването на Дунавска България

08 мар 2012
·
32

Презентацията разказва за траките, елините, римляните, славяните и прабългарите...

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Таня Стоева
преподава по История
в град Кърджали
с опит от  2 години
106

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната
Сродни търсения