Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Надежност:
87%
Одобрение:
20%
Постижения:

есе по литература на тема тийнейжарите днес

Изтрит от модератор: български текст, написан на латиница

Последна редакция на 01 окт 2012 от Mod_Bobi

4

отговора

15

посещения
Отговори (1-10 от 4)
Активност в домашните:
Надежност:
100%
Няма публикувани домашни
+1 точка
от 1 глас

                                                 Тинейджърите в наши дни

 

Тинейджърите сами по себе си сме уникални и с различни характери, но въпреки това всички сме изпълнени с мечти, цели, свои собствени амбиции и неутолимо желание за живот.Но за съжеление повечето хора ни мислят за ‘хлапета’, които вдигат много шум за нищо.Обществото ни отблъсква и не зачита мнението ни.Когато го изявим, останалите се дразнят, сякаш ние не живеем в техния свят и нямаме право на желания и избор.И като се замислим, това на какво ни учи? Започваме да отричаме света и хората против нас.Когато имаме нужда от помощ предпочитаме да се оправяме сами, вместо да се допитаме до някои по- възрастен за съвет, защото не искаме отново да бъдем пренебрегнати.После се забъркваме в някой проблем, и започваме да обвиняваме останалите, защото не знаем какво да правим, започваме да се сблъскваме с живота и трябва сами да решаваме кое е редно и кое не, а все общото изолиране от по - възрастните ни кара да губим желание за споделяне на каквото и да е било с тях, но така и постепенно губим способноста за общуване по между си.

Още по - иронично е това, че близките ни се влияят от мнението на останалите в обществото и гледат да ни възпитават като цяло по един и същи начин: да сме послушни, да правим това, което ни кажат, независимо дали искаме или не, да получаваме добри оценки, независимо дали е по силите ни и т.н.Всичкo това са все общи правила за възпитание , които също не биват съгласувани с мнението ни. Още едно нещо, което ни отдалечава от хората и по - специално от родителите ни.За тях си оставаме техните деца, които просто преминават  през най- ужасния за тях период – пубертета.Но и в тази своя преценка грешат.

Пубертетът е не само временно състояние, това е периода, в които съзряваш, и за няколко години се променяш няколко пъти. Ако в началото си бил един, в края си напълно различен човек, но ако родителите не осъзнаят това в един момент се оказва, че те вече не те познават.Започват опити да те променят в нещо по - добро, без всъщност да знаят какъв си и какво ще променят.

Това до една степен накърнява егото и достойнството ни.Света ни отрича, а ние се изпълваме с гняв, който ни влие по различен начин.Някой от нас се забъркват в проблеми, други търсят утеха в цигарите, с две думи – действаме против обшеството, а може би това е и нашият начин за отмъщение?

 Всъщност ние не сме толкова лоши, даже напротив , обаче за да се научим да уважаваме някой, той трябва да се научи да уважава нас.Ако така нареченото зряло общество, се съобразяваше малко повече с нас и бе намерило начин да ни разбира, щяхме да живеем в един много по хубав свят.

Но в този свят ние си оставаме просто ‘нагли’ и ‘неразбиращи’ тинейджъри, без никакъв опит и съответно без никакво право на глас. За нас семейството не може да бъде морална подкрепа и бягайки от самотата търсим подкрепа във връстниците си. А това не винаги е добър избор, защото някой от нас попадат в неподходяши среди, които те повличат надолу, но когато си в компания с хора, които са ти приятни, и когато споделяте общи интереси и мнения,не зависимо какво казват и мислят другите за тях,ти се променяш и ставаш точно като тях.

Нека възрастните се научат да ни разбират и подкрепят, колкото и досадни да сме понякога, да ни помагат дори, когато не искаме, защото достойнството ни е едно от малкото неща, които имаме и често отричаме,че имаме нужда от нещо, когато най-много се нуждаем от него.И нека бъдат сигурни.. ние не забравяме!

от Таня Господинова 30.09.2012, ученичка на 16 от Бургас
Активност в домашните:
Надежност:
88%
Одобрение:
12%
Няма публикувани домашни
Постижения: » виж всички
+1 точка
от Dima555 30.09.2012, потребител от София
Активност в домашните:
Надежност:
81%
Одобрение:
26%
Постижения: » виж всички
+1 точка

Може да опишеш проблемите на тинейджърите днес.. Може да напишеш нещо за пушенето, за наркотиците и някои други проблеми и готово..! :)

от klain1 30.09.2012, ученичка на 13 от София
Активност в домашните:
Надежност:
25%
Постижения:
+1 точка

Опиши себе си и приятелите си или живота около теб !!! :))

от ermoni.boghossian 30.09.2012, ученичка на 14 от София
Какъв е твоят отговор ?

Потърси помощ за своята домашна:

Последно разгледали домашната
Сродни търсения