Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори

Есе на тема И ний сме дали нещо на света на славяни книги да четат. Спешно е!!!!!!!!!!

 

 

Последна редакция на 22 май 2018 от anaidida9

1

отговор

10

посещения
Отговори (1-10 от 1)
0 точки

Всички народи, които са съществували досега са дали нещо на света било то в исторически, културен или духовен аспект. Всеки човек вървейки по своя жизнен път оставя някаква трайна следа за делата си. Ето затова нашите предци са създали своя писменост, за да можем ние сега да черпим информация за техните славни дела. Те са усетили нуждата да имат своя писменост и език и по този начин да сформират една единна нация. Защото за сформирането на един народ е необходимо обща вяра, общ език и обща територия. Вярата и територията били налице, оставало само да се създаде славянска писменост и да се утвърди славянския език, като официален.

Причините за написването на славянската писменост са няколко от една страна възникналото съперничество между Изтока и Запада и опитите на Византия трайно да приобщи славяните от Югоизточна Европа, а от друга страна предотвратяване на триезичната догма, защото изпозването на гръцки и латински език не удовлетворявало потребностите нито на владетеля, нито на обикновеното население в България. Употребата на чужд език създало тънка прослойка от знаещи да си служат с него и огромна маса от непросветени. Създаването и разпространението на писменост и книжнина на говоримия в тази епоха български език е сред най-значимите факти в политическата и културна на България и Източна Европа. Събитието е свързано с имената на Константин Кирил Философ и брат му Методий, създали старобългарската азбука и превели книгите на християнството. Тяхното свято дело е едно от най-значимите събития от българската история, защото те са допринесли за по нататъшното формиране на българския народ. Кирил и Методий са първопросветителите на българския народ и на

от nikiqnkova5 22.05.2018, ученичка на 13 от Ямбол
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 5-ти клас по Български език
Входно ниво по български език за 5-ти клас
входен тест по Български език за Ученици от 5 клас
Тест за определяне на входното равнище по български език в 5-и клас.
(Лесен)
15
3,644
1
24.08.2013
Тест по БЕЛ за 5-ти клас, класна работа №2
класно тест по Български език за Ученици от 5 клас
Тест по Български език и литература за пети клас, базиран на учебниците по български език (на Милена Васева) и литература. Съдържа 18 въпроса, всеки от които има само един верен отговор.
Тестът е изготвен от:
Иван Симеонов преподавател
(Лесен)
18
61
1
1 мин
30.09.2016
» виж всички онлайн тестове за ученици от 5-ти клас по български език

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Даниела Михайлова
преподава по Български език
в град Ямбол
с опит от  10 години
226 18

Нина Миндова
преподава по Български език
в град Ямбол
с опит от  4 години
3 248 28

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната