Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори

Моля помогете!!!!!!!!

(2x-1)(3-x)-(2x+1)(1-x)=1-7(x+2)

от irina.boteva на 13 фев 2018
не са посочени теми

4

отговора

20

посещения
Отговори (1-10 от 4)
Активност в домашните:
Надежност:
82%
Одобрение:
25%
Няма публикувани домашни
Постижения: » виж всички
0 точки

6x - 2x2 - 3 + x - (2x - 2x2 + 1 - x) = 1 - 7x - 14

⇔   7x - 2x2 - 3 - 2x + 2x2 -1 + x = - 13 - 7x

⇔  6x - 4 = - 13 - 7x

⇔  6x + 7x = - 13 + 4

⇔  13x = - 9   | : 13

⇔  x = - 9/13

от Ваня Милева учител 14.02.2018
0 точки

/2x-1//3-x/-/2x+1/1-x/=6x-3-2x*x=x-2x-1+2x*x+x=6x-4

6x-4=-13-7x

6x+7x=-13+4

13x=-9

x=-9/13

от Vanq Peeva 14.02.2018, родител
Активност в домашните:
Няма публикувани домашни
0 точки

(2x-1)(3-x)-(2x+1)(1-x)=(2x-1)*3-x*(2x-1) - (2x+1) +x*(2x-1) = 6x-3-2x*x+x-2x-1+2x*x+x = 6x-4 1-7(x+2)=1-7x-14=-13-7x 6x-4 = -13 -7x ==> 6x+7x=-13+4 ==>13x=-9 x=-9/13

от emretrex3 изпратен от мобилен телефон 13.02.2018, потребител
Активност в домашните:
Надежност:
40%
Одобрение:
18%
Няма публикувани домашни
Постижения: » виж всички
0 точки

(2x-1)(3-x)-(2x+1)(1-x)=(2x-1)*3-x*(2x-1) - (2x+1) +x*(2x-1) = 6x-3-2x*x+x-2x-1+2x*x+x = 6x-4 

1-7(x+2)=1-7x-14=-13-7x

6x-4 = -13 -7x ==> 6x+7x=-13+4  ==>13x=-9  x=-9/13

от EdiEdison 13.02.2018, учител на 41 от София
Какъв е твоят отговор ?

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Рая Костадинова
преподава по Литература и Български език
в град София
с опит от  4 години
73

Николай Ненков
преподава по Математика, Електротехника и Програмиране
в град София
с опит от  6 години
239 31

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната