Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори

Текст за приложение на електростатичното взаимодействие. Помощ.

Трябва ми текст за приложение на електростатичното взаимодейстие.

1

отговор

5

посещения
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Надежност:
100%
Няма публикувани домашни
0 точки

При нарушаване на баланса между положителните и отрицателните заряди, телата се наелектризирват. Приложение намира във фотостатичното копиране: лазерни принтери, копирни машини.

Електрофилтри. При изгарянето на въглища в ТЕЦ се отделя голямо количество сажди. За да не попаднат в атмосферата в комина се монтира електричен филтър.  В него има отрицателно заредени проводници и положително заредени метални плочи. Саждите се наелектризират отрицателно от проводниците и полепват по плочите.

Електростатичния метод се използва и при боядисването на метали, където капчиците боя излижащи от бояджийския пистолет и предметите се зареждат с противоположни по знак заряди. Капчиците се привличат от предметите и така се нанася боята равномерно (пести се боя).

от rphristova_abv_bg 16.11.2017, студент на 32 от Свищов
Какъв е твоят отговор ?
Онлайн Тестове за Ученици от 9-ти клас по Физика
Тест по физика за 9-ти клас над Електростатика
тематичен тест по Физика за Ученици от 9 клас
Тестът съдържа 11 въпроса от раздел Електростатика с решаване на задачи и превръщане на единици. Всеки въпрос съдържа само един верен отговор.
(Труден)
11
326
1
04.12.2013
Физика - раздел електротехника
изходен тест по Физика за Ученици от 9 клас
Тестът е върху раздел електротехника - подраздел кондензатори. Предназначен е за ученици от 9 клас на СОУ, спортни училища и училища по изкуствата, както и за професионалните гимназии и 10 клас на езиковите и математически гимназии и профилираните паралелки с прием след 7-ми клас. Тестът ще помогне на учениците да проверят знанията си върху два дяла от учебната програма и да приложат усвоени компетенции. Тестът е съобразен с изискванията на учебната програма на МОН.
(Труден)
18
792
1
21.05.2008
» виж всички онлайн тестове за ученици от 9-ти клас по физика
Mатериали в помощ на домашната
 

Статично електричество в природата и технологиите

11 дек 2008
·
403

Във всекидневния живот често наблюдаваме електрични явления в атмосферата. Земната повърхност е заредена отрицателно. Като цяло атмосферата е заредена положително...
 

Статичното електричество в природата и технологиите


Във всекидневния живот често наблюдаваме електрични явления в атмосферата. Земната повърхност е заредена отрицателно. Като цяло атмосферата е заредена положително...

Потърси помощ за своята домашна:

Последно разгледали домашната