Преглед на домашна работа
Активност в домашните:
Няма отговори

Опростете израза като използвате формулите

Опростете израза : а ) b ( b +1)(1-b) + (b² - b + 1) (1+b) = B ) x(x+2) ² - ( x-3)(x²+ 3x + 9) = Г ) 3x ( 2x + 1 ) – ( x² + 3x + 9 ) (3-x) – x(3+x) ² =
от naseca83 на 30 окт 2017
домашна за Ученици в 7 клас в ПГАС, Шумен
не са посочени теми

1

отговор

5

посещения
Отговори (1-10 от 1)
Активност в домашните:
Надежност:
71%
Одобрение:
26%
Няма публикувани домашни
Постижения: » виж всички
0 точки

Най-добър отговор - избран на 30 окт 2017

а ) b ( b +1)(1-b) + (b2 - b + 1) (1+b) = b.(1-b2) + 1+b3 = b - b3 + 1 + b3 = b + 1

B ) x(x+2)2  - ( x-3)(x2+ 3x + 9) = x(x2+4x+4) - (x3-27) = x3+4x2+4x -x3+27=4x2+4x+27

Г ) 3x ( 2x + 1 ) – ( x2 + 3x + 9 ) (3-x) – x(3+x)2 =

= 6x2+3x - (27 - x3) -x(9+6x+x2) = 6x2+3x-27+x3-9x-6x2-x3 = -6x-27

от Радка Кънчева учител 30.10.2017
Какъв е твоят отговор ?

Потърси помощ за своята домашна:

Намери частен учител

Весела Велидолска
преподава по Математика
в град Шумен
с опит от  17 години
59

Теодора Георгиева
преподава по Математика
в град Шумен
с опит от  14 години
110 34

виж още преподаватели...
Последно разгледали домашната